Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

zondag 28 februari 2016

Happy post en nog een jarige

Gisteren een leuk pakketje gemaakt om een vriendin op te vrolijken die met een burn-out thuis zit.
Een kaart met 'beterschap' of 'sterkte' vind ik dan wat minder passen, maar deze kaart van Doepa paste juist perfect!
Vandaag is Nomi jarig. Onze honden (hoewel er 4 jaar verschil tussen zit) zijn twee dagen na elkaar jarig. Grappig, net als mijn vriend en ik. Al schelen wij echt 2 dagen en zijn dus van hetzelfde jaar. 
De jarige job mag daarom niet ontbreken op mijn blog. Was het geen dotje als puppy?
Fijne dag!

vrijdag 26 februari 2016

Lekker bezig en een jarige

Vandaag een lekker druk dagje met lentebestellingen en ik ben bezig met wat nieuwe ontwerpjes.
Vandaag is onze cocker spaniel Nala alweer 9 jaar oud geworden. Was het geen droppie toen ze klein was? Maar ook nu ziet ze er nog altijd schattig uit, met haar pluizige vacht en lange oren. Hopelijk blijft ze nog heel wat jaartjes bij ons.
Fijn weekend!

donderdag 18 februari 2016

Lekker aan het keramieken

Gisteravond les 5 alweer. We leerden een nieuwe techniek waarbij we eerst platen van klei rollen, deze decoreren en daarna met zelfbedachte sjablonen een vorm maakten. Ik ben van plan een huisje te gaan maken en heb een subtiel kantpatroon erin gerold. Volgende week zijn ze stevig genoeg om de randen recht af te snijden en de platen met elkaar te verbinden.
Het laatste uurtje werkte ik aan mijn vaas. Wat een werk gaat daarin zitten! Maar hij is nu bijna klaar om gebakken te worden. Ik ben wel erg blij met hoe de vorm uiteindelijk wordt. Die krijgt straks een ereplaatsje in ons nieuwe huis.
 Fijne donderdag!

zondag 14 februari 2016

Valentijn bij de familie Uil

Vader Teun was de laatste dagen heel geheimzinnig. Het is bijna Valentijn en hij wilde zijn lieve vrouw Thelma eens goed in het zonnetje zetten. Ze zorgt altijd zo goed voor hem en de kleintjes en runt daarnaast ook nog haar eigen patisserie. Reden genoeg om haar te verrassen. Op vrijdagavond had hij gezegd dat ze zondagavond vrij moest houden. Thelma vroeg waarom, maar dat wilde hij niet zeggen...

Na wat klusjes in huis, trekt Thelma haar mooie, nieuwe jurk aan. "Oh, mama, wat zie je er mooi uit!" roepen de twee kleine uiltjes in koor. "Die jurk zou ik ook wel willen," zegt kleine Tibby. Maar vanavond gaan de kleintjes niet mee, zij blijven thuis bij oma. Papa en mama gaan samen uiteten.
Jullie kennen Teun natuurlijk ook alleen met zijn gereedschapsriem om, altijd druk in de weer en aan het klussen. Dan kun je je voorstellen hoe verbaasd Thelma was toen ze haar man zag.
"Oh! Wat zie je er knap uit!" En Teun zegt hetzelfde tegen Thelma. Ze zien er dan ook allebei prachtig uit in hun nette kleren.
Teun haalt een bosje bloemen tevoorschijn: "Voor jou, omdat je de allerliefste bent."
Daar is Thelma heel blij mee, ze passen ook prachtig bij haar nieuwe jurk. Maar dat is nog niet alles. Plotseling haalt Teun ook een klein pakje tevoorschijn. "Deze is ook voor jou, maak maar open."
Er zit een prachtige ketting in. 
Teun doet de ketting om bij Thelma. Wat staat die haar enig.
Thelma geeft Teun een grote knuffel. Wat heeft ze geluk met zo'n lieve man!
Fijne Valentijn!

vrijdag 12 februari 2016

Uilenpost - bijna Valentijn

De familie Uil heeft sinds kort een heuse mailbox, oftewel een brievenbus. Niet zomaar eentje, nee deze heeft vader Teun eigenhandig in elkaar gezet. Na het voorval met het tuinhekje, heeft hij zijn kluswerkzaamheden elders voortgezet en hij laat nu alleen nog maar het resultaat zien. Groot gelijk!
Moeder Thelma wilde al langer graag een brievenbus. Dat is wel handig wanneer je een eigen patisserie hebt. Zo kan ze spulletjes in het buitenland bestellen en makkelijk laten bezorgen.
Maar de laatste dagen is er iemand anders die steeds naar de brievenbus gaat. Telkens wanneer er even niemand kijkt, is het Teun die naar de brievenbus loopt. 
"Hm, nee," zegt hij tegen zichzelf, "het is er blijkbaar nog niet!" 
De volgende ochtend gaat hij weer kijken... nog niks. Elke dag loopt hij meerdere keren 'toevallig' langs de brievenbus.
Vanochtend staat Teun weer vroeg op en hij loopt meteen naar de brievenbus. Ja hoor, daar ligt een klein pakketje. Teun haalt het er snel uit en verstopt het onder zijn vleugel.
Wat zou daar nou toch in zitten?

donderdag 11 februari 2016

Ditjes en datjes

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn nieuwe pakketten. De eerste Flora's zijn al naar de VS verstuurd. Zo leuk dat mijn pakketten niet alleen in Nederland in de smaak vallen, maar ook in het buitenland!
De afgelopen dagen heb ik lekker de tijd genomen om te zitten vilten. Dat is het fijne van de vakantie, dan hoeft het niet tussendoor maar kun je er een hele dag voor uittrekken. Al een beetje voor de zomer, maar vooral gewoon wat knutselen voor de familie Uil. Morgen en zondag kunnen jullie hier weer een verhaaltje over verwachten.
Gisteren had ik alweer de 4e keramiekles. De afgelopen drie weken ben ik bezig met een grote vaas die we opbouwen uit rolletjes klei. Een leuk en ontspannend werkje, al is het niet zo makkelijk om de vorm te krijgen die je in gedachten hebt. Gelukkig kan Annet goed uitleggen hoe we de klei de juiste richting op kunnen krijgen.
 En zo ziet mijn vaas er na drie weken hard werken uit. Ik ben heel tevreden met de vorm. Volgende week kan ik hem helemaal glad gaan polijsten en hopelijk kan die over twee weken gebakken worden!

maandag 8 februari 2016

Flora's

Deze week komen drie nieuwe viltpakketten uit, genaamd Flora's. Flora's zijn blije bloemenpopjes die elk hun favoriete bloem hebben. Ze zijn 18 tot 23 cm groot en niet moeilijk te maken.

Ik vond het erg leuk om het maken van waldorf poppen te combineren met vilt. Sinds ik vorig jaar waldorf poppenkinderen had ontdekt, heb ik al verschillende met veel plezier gemaakt. Maar die kleertjes met de naaimachine blijven een gedoe... Daarom leek het me fijn om mijn favoriete materiaal (vilt) te combineren met echte poppen met een hoofdje van poppentricot. Leuk om zo tot een nieuwe lijn te komen. Met de basis kun je namelijk nog alle kanten op! Nu heb ik drie lentepopjes gemaakt.

Flora Bolline is de allereerste Flora, die na de koude winter als eerste wakker wordt. Samen met haar zusjes komt ze boven de aarde uit om te genieten van de zonnestralen. Haar wollige sjaal houdt haar lekker warm.
Flora Madelief heeft een mooie muts op en houdt een madeliefje vast. Ze is heel rustig en een beetje verlegen.
Flora Camellia is juist helemaal niet verlegen. Ze is dol op shoppen en mooie kleding. Niet voor niks is de prachtige camellia haar favoriete bloem. Ze wilde daarom ook gerust poseren voor de foto's en laat trots haar mooie hoed en tas zien.
Omdat mijn webwinkel flink verouderd is en ik hem eigenlijk niet zoveel gebruik, heb ik besloten alleen nog via Etsy te verkopen. En natuurlijk zijn verschillende pakketten via de grote ateliers op beurzen te koop. Deze week speciaal voor Valentijn 14% korting in mijn Etsy-shop met de code: VALENTINE2016. Als internationale naam heb ik voor OwlCityCreations gekozen, dus het klopt als je daarop terecht komt ;)