Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

zondag 30 augustus 2015

Tibby's verjaardag

Eindelijk is het dan zo ver. Tibby heeft al heel de week afgeteld totdat het zondag zou worden. Want Tibby is vandaag namelijk jarig! Al heel vroeg wordt ze wakker en doet ze haar gordijntje open. Broer Toby ligt nog heerlijk te slapen.
 Ze springt haar bed uit en kleedt zich snel aan. Waar zouden alle cadeautjes liggen, denkt Tibby.
Ze gaat meteen op zoek naar de cadeautjes. Huh, ze liggen niet in de kinderkamer met speelgoed. En ook niet in de opslagkamer. Nou, dan ga ik maar naar de woonkamer, denkt ze.
"Oh, ook hier liggen geen cadeautjes. Zouden mama en pap mij zijn vergeten? Nee, want er is wel een slinger opgehangen." Kleine Tibby snapt er niks van. 
 Ze moet er zelfs van huilen. Niemand wil haar cadeautjes geven...
 Gelukkig horen mama en papa Uil kleine Tibby huilen en ze gaan snel uit bed. 
Ze troosten haar: "Rustig maar, Tibby!"
Mama neemt Tibby mee naar de taartenwinkel beneden.
 "Kijk, ik heb speciaal voor jouw verjaardag taarten gebakken."
 Maar waar zijn dan de cadeautjes? Denkt Tibby nog. Broer Toby is inmiddels zijn bedje uit geklommen en komt zijn zusje feliciteren: "Fijne verjaardag vandaag!"
Maar ook hij heeft geen cadeautje bij zich, wat raar.
 Daar komt oma aan: "Gefeliciteerd met je verjaardag, Tibby!" 
Iedereen is uit bed, alleen tante Teresa nog niet. 
 Kijk daar is ze! Maar waarom heeft ze haar vleugels zo raar achter haar rug... 
"Gefeliciteerd, Tibby," zegt ze, "maar ik kan je nog even geen hand geven."
Tibby snapt er niks van.
 Doe je ogen maar dicht. Tibby doet haar vleugel voor haar oogjes.
 "Öké, je mag kijken!"
Jeej, die kleine Tibby heeft zomaar haar grootste wens gekregen, namelijk een eigen huisdier. Ze noemt haar hamster Hammie. Wat een schattige naam voor hem. "We konden je cadeautjes nog niet klaarleggen," vertellen mama en papa, "want we konden natuurlijk Hammie niet de hele nacht in inpakpapier stoppen!" Nu snapt Tibby het eindelijk.
 Het hele gezin gaat naar beneden, waar de andere cadeautjes verstopt staan.
 Hammie mag even kijken vanaf de hooibaal. 
 Van oma krijgt Tibby twee cadeautjes: een voerbakje en een speelbal.
 Ook broer Toby heeft wat voor zijn zusje gekocht.
 Een leuk roze mandje waar Hammie in kan slapen.
 En als laatste krijgt Tibby het cadeau van mama en papa. Wat een groot cadeau!
 Het is een mooi glazen hok, waar Hammie in kan wonen. Daar kunnen alle spulletjes mooi in.
 Nu is het tijd voor taart! En Hammie? Die is maar wat blij met zijn nieuwe huisje. 

dinsdag 25 augustus 2015

Dinsdag poppendag - Tibby is bijna jarig

Wat leuk dat er blogs zijn die op dinsdag 'poppendag' houden en een mooi verhaaltje schrijven over de belevenissen van hun poppen. Veelal waldorfpoppen, maar ook gehaakte of gebreide poppen. Kijk maar eens hier: De breimeisjes of hier: Juffrouw Ooievaar

Vandaag geen blogje over de waldorfpoppen, maar over de uilenfamilie:

Kleine Tibby is bijna jarig en ze kijkt er enorm naar uit. Ze gaat naar mama Thelma in de winkel: "Welke taart wil je dat ik bak voor je verjaardag, Tibby?"
Tibby vindt het maar moeilijk kiezen, met al die lekkere gebakjes! "Ik vind het zo moeilijk, ze zien er allemaal zo lekker uit! Doe maar eentje met banaan... of nee, met kiwi. Of toch die met chocolade?" Thelma moet lachen: "Ik zal wel een lekkere combinatietaart voor je bakken met verschillende smaakjes!
Tibby heeft al een heel verjaardagslijstje gemaakt met al haar wensen. Maar stiekem hoopt ze nog het meeste op een eigen huisdier. De poezen en de alpaca's zijn heel leuk, maar die zijn van oma en van mama en papa. Wat zou het leuk zijn als ze een eigen huisdier heeft om voor te zorgen en mee te spelen!
Nog even geduld Tibby, je verjaardag is pas zondag! 

zaterdag 22 augustus 2015

Poppenveiling bij Haakjuffie

Saartje, Avah en Strawberry hebben de hele ochtend niet goed kunnen slapen van de spanning. Vandaag begint namelijk de poppenveiling bij *Haakjuffie*

Al heel vroeg maakten de dames me wakker. Ze hadden zelf de computer al opgestart. Vooral Avah en Strawberry waren niet te houden, zouden ze hun vriendinnetjes weer terugzien??
En ja hoor, daar staat de veiling met bovenaan het zusje van Strawberry: Autumn. 
Avah gaat snel bij de muis zitten en Strawberry neemt plaats bij het toetsenbord. Zij mag vandaag de cijfertjes invoeren.
Hoe graag ze het ook zouden willen, ze kunnen niet op alle poppen bieden. Ieder mag er van mij eentje uitkiezen om op te bieden.
 Avah kiest voor Lucie, omdat die net zo'n schattige staartjes heeft als zijzelf. 
 Saartje kiest voor Philou, omdat die ook zo van kleding houdt.
En Strawberry kiest natuurlijk voor haar vriendinnetje Autumn!

De dames hopen dat er niet op deze poppen wordt geboden, maar wij natuurlijk wel ;) Dat het maar een heel mooie veiling mag worden met heel veel poppenvrienden die komen bieden!!

Kijk gerust eens rond want Haakjuffie heeft prachtige poppen gemaakt!

zondag 16 augustus 2015

Uilen BBQ

De familie Uil had vorige week hard gewerkt om de tuin aan kant te maken. Vader Teun had de kleintjes een verrassing beloofd. En ja hoor, daar komt hij... met een echte BBQ.
De kleintjes juichen: "Jeej, we gaan barbecueën!!"
Oma komt kijken waarom de kleintjes zo enthousiast zijn. Ook oma heeft wel zin in een barbecue. 
"Ik ga mama halen", roept Tibby. Ze rent naar de winkel, waar mama Thelma taartjes verkoopt.
"Kom snel kijken, mama!" "Ik ga me eerst even snel omkleden dan," zegt ze.
Even later komt Thelma kijken. Wat gezellig, allemaal samen barbecueën. Alleen tante Teresa is er vandaag niet bij, want die is bij wat vriendinnen op bezoek.
 Oma heeft in de tussentijd wat spiezen opgehaald. Die kunnen mooi op de barbecue.
 Toby mag de stokjes heel voorzichtig omdraaien. Tibby wil liever van een afstandje kijken. 
"Hm, lekker zo'n BBQ-spies!"
Als de kleintjes genoeg gegeten hebben, gaan ze lekker verderop op een hooibaal zitten. Ze mogen vandaag fijn lang opblijven. 
 Thelma, Teun en oma Tina kunnen nu samen rustig nog wat eten.
En dan is het tijd om de kleintjes naar bed te gaan brengen. 
"Hup Tibby, jij moet ook je bedje in!" zegt oma, "Het is een lange dag geweest."
Dan leest oma als afsluiting van de dag nog een verhaaltje voor. 

donderdag 13 augustus 2015

Sanne

Voor degenen die het 52wekenproject volgen op Facebook zal deze nieuwe waldorf pop je bekend voorkomen. Zij was namelijk mijn eerste 'inzending' voor het project. Sanne is een schattig popje van 30 cm groot en ze heeft roodbruine haartjes. Sanne draagt hier een echt Hollands blauw jurkje.
Sanne houdt eigenlijk vooral van computeren. Ze is dol op spelletjes en ook fan van series kijken. Toen ik haar mee naar buiten had genomen om op de foto te zetten, had ze al snel de tablet gevonden. Weer eens wat anders, een nerdie pop ;)
De honden en ik hebben ons vanochtend in de Drunense duinen vermaakt. Het was toen nog niet zo warm en heerlijk rustig. De heide staat alweer (deels) in bloei, mooi!



dinsdag 11 augustus 2015

Stoffig uilenhuis

Toen onze badkamer verbouwd werd, lag mijn atelierkamer vol met spullen. Dozen tegels, een douchekraan, een radiator, een douchedrain, een kastje, een spiegel, tegellijm, voegmiddel en... Naja jullie hebben nu vast een beeld van hoe vol het lag. Wat was het heerlijk toen begin juni de badkamer af en de atelierkamer leeg was. Ik besloot meteen maar eens grondig te soppen en ook de knutselspullen in dozen te stoppen. In elk geval netjes uit zicht. Zo dat ruimt lekker op.
Alleen was er één plek die stoffig en troepig bleef... het uilenhuis. Hier ligt nog een oude lamp van de badkamer en verder allemaal leuke kraaltjes, leuke beeldjes die ik even kwijt moest. Al met al allemaal leuke spulletjes, maar niet per se voor de uilenfamilie. Tijd dus om eens op te ruimen.
Gelukkig zijn de uiltjes de beroerdste niet en ze hielpen flink mee. Zij hadden er namelijk ook wel een rommeltje van gemaakt. Vader Teun ruimde zijn gereedschap op, moeder en Tibby verzamelden alle taartjes en donuts, zoon Toby borg zijn pettencollectie op en tante Teresa haalt de bezem door het huis. Veel handen (of vleugels) maken licht werk.
 Zo dat ziet er beter uit! 
De uilen hadden goede reden om het eens op te ruimen, want ze willen dit weekend namelijk gaan barbecueën! Dan is zo'n mooi opgeruimde tuin wel een stuk prettiger.