Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

zaterdag 26 april 2014

Koningsdag & nieuwe stempels

Gisteren kreeg ik de nieuwe stempels binnen, die ik had besteld bij Mirjam van MiM’s Tasjes. Zij maakt de leukste stempels helemaal met de hand.

Het lijkt wel alsof ik jarig ben! 
Deze is voor Atelier Nanaya, met mijn logo. Ik vind hem echt heel erg mooi geworden!

Deze twee zijn voor OwlCityCreations. Maar die kennen we helemaal niet? Dat kan kloppen, dat wordt mijn nieuwe Etsywinkel die zich wat internationaler profileert dan Atelier Nanaya. 
En daarvoor ben ik ook deze aan het maken:

Fijne Koningsdag!

maandag 21 april 2014

Paasbroodjes

Deze leuke broodjes bakte ik gisteren voor Pasen. 
Mocht je deze rozijnkardemombroodjes ook willen maken, hier vind je het recept. Ik had nog een halve appel in blokjes toegevoegd.
Verder heb ik in de tuin zitten werken aan een broek voor de uiltjes. Nog best lastig, aangezien ze geen benen hebben ;)
Fijne dag vandaag! 

zondag 20 april 2014

donderdag 17 april 2014

Ditjes en datjes

Even een berichtje met wat ditjes en datje. Deze prachtige boom (volgens mij heb ik hem vorig jaar ook al laten zien) staat weer prachtig in bloei. Wat een zee van roze bloemetjes!

Als ik ’s ochtends naar mijn werk loop, kom ik dit fleurige voortuintje tegen. Het doet me telkens denken aan de Fakir van de Efteling. Die weet zijn tulpen ook zo mooi recht naast elkaar omhoog te fluiten.

Op knutselgebied heb ik afgelopen week wat pakketten de deur uit gedaan, altijd leuk om dan achteraf enthousiaste reacties te krijgen! En verder ben ik vooral bezig met het maken van nieuwe uiltjes. Die blijven toch mijn persoonlijke favoriet. 

zondag 6 april 2014

Uitslag Give Away

Bedankt voor alle leuke reacties, ik heb ze met enorm veel plezier gelezen.

Uit alle reacties is random een naam getrokken en dat is
Mirjam Schippers!
Als je mij je adresgegevens mailt, dan komt het olijke octopussenpakketje naar je toe!


Alvast veel plezier ermee :)

zaterdag 5 april 2014

Ontwerp 5: Zomerzeedieren - laatste kans om mee te doen aan de Give Away

Vandaag de laatste van de vijf pakketten: de Zomerzeedieren. Voor dit pakket werd ik geïnspireerd door reddingsboeien. Maar omdat ik met rood-wit niet zoveel kon, is dit pakket uitgevoerd in bruin en blauw: een van mijn favoriete kleurencombinaties.
Deze zomerzeedieren vrolijken elke kamer op en brengen je meteen in zomersfeer. De reddingsboei wordt bevolkt door een rog, zeepaardje, krab, octopus en maanvis. Ook leuk met de olijke octopussen van gisteren. Incl. lintje om het tafereeltje op te hangen.
De give away actie loopt nog tot morgenvroeg, dan trek ik uit een naam van degene die een (of meerdere) reacties hebben achtergelaten op deze vijf pakketten. En dan win je een pakketje van de Olijke Octopussen!

vrijdag 4 april 2014

Ontwerp 4: Olijke Octopussen

Op vier april nu het vierde ontwerpje dat ik aan jullie wil laten zien. En tevens het pakketje dat je kunt winnen via de reacties-give away. Voor uitleg over de give away klik hier 

Het pakketje bestaat uit deze drie olijke octopussen. Ze hebben elk een ander kleurtje en kunnen voorzien worden van een lintje. Leuk om neer te zetten of op te hangen.
Het is eigenlijk een klein en niet moeilijk te maken pakket, maar ik vond ze wel enorm schattig geworden. Morgen meer bruin, blauw en zandkleur... 

donderdag 3 april 2014

Ontwerp 3 - De bloemetjes en de bijtjes...

Een gesprek over ‘de bloemetjes en de bijtjes’ kan zomaar op gang komen door dit leuke pakketje. Over de zomer, de zon en misschien wel de liefde…

Kennen jullie het liedje dat begint met ‘Let me tell you ‘bout the birds and the bees…’? Dat liedje had ik telkens in mijn hoofd toen ik bezig was met dit nieuwe ontwerp. In het Nederlands is het gezegde niet ‘vertellen over de vogels en de bijtjes’, maar ‘vertellen over de bloemetjes en de bijtjes’. Vandaar dat er geen vogels maar wel bloemetjes in dit pakket voorkomen. Maar het is vooral gewoon een lekker zomers ontwerp dat nu al een tijdje vrolijk boven de eetkamertafel hangt.
Nog best lastig om alles mooi recht op de foto te krijgen….


Tot morgen!

woensdag 2 april 2014

Hippe huisjes - Zomerlaan 2

Vandaag kan ik jullie het tweede hippe huisje laten zien, namelijk Zomerlaan 2.
Dit hippe zomerhuis doet denken aan de hippietijd. Het heeft een felroze dakje, oranje kozijnen en is versierd met roze pailletten en mooie ruitjesstoffen. Het hartje boven de deur maakt dit vrolijke huisje helemaal af.
Morgen geen hip huisje, maar wel een ander zomers ontwerpje.

dinsdag 1 april 2014

Nieuwe ontwerpjes en reacties-give away

Deze week laat ik iedere dag (vijf in totaal) een nieuw ontwerpje zien op mijn blog. Dit zijn de lente/zomer-ontwerpen van Atelier Nanaya.

Give away
Omdat ik jullie reacties altijd zo leuk vind, verloot ik volgende week onder alle lezers die een reactie achterlaten op één van de nieuwe ontwerpjes een pakketje van de Olijke Octopussen (nog even wachten tot vrijdag voor dat ontwerpje te zien is).

Voor degene die heel nieuwsgierig zijn: de pakketten staan vanaf vanmiddag ook al in de webwinkel.

Vandaag als eerste hippe huisjes – zomerlaan 1. Dit hippe huisje zit vol zomerse tafereeltjes. Zo staat er een grote boom met groene blaadjes, is er een fontein met helderblauw water en bloeien gele bloemen. Ook zijn drie vogeltjes rondom het huis te vinden. Er vliegen er twee op een vogelhuisje af en zit er eentje even uit te rusten op de gieter. Het huisje zelf heeft een gele deur, gele kozijnen en een geel dakje.

Vooraanzicht
Achteraanzicht
 Detailfoto van het vogelhuisje
Vogel op een gietertje


Het ontwerpje van morgen is Zomerlaan 2. Fijne zonnige dinsdag gewenst!