Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

dinsdag 25 maart 2014

Slakkenverhalen

Het lijkt wel alsof ik deze week achtervolgd word door slakken. Niet letterlijk natuurlijk, maar ik kom ze wel overal tegen.

De eerste was een levende variant die ik maandag tegenkwam op weg naar mijn werk (ik ben zo’n geluksvogel die elke ochtend te voet naar het werk kan). Lekker aan het genieten van het ochtendzonnetje stak deze slak over. Ik heb hem maar een stukje verderop gezet, het zou zonde zijn als een minder oplettende voetganger op hem zou gaan staan.
Gisteravond moest vriendlief deze twee slakjes uit de bench van onze Cocker Spaniel vissen. Ze lijken nu wel net echt, met dat slijm van de hond erop…
Vanmiddag toen ik op weg was naar de supermarkt kwam ik dit slakkenhuisje tegen. Bijzonder, want ik kom eigenlijk nooit lege huisjes tegen. Hij lag echt midden op het pad dus het was een wonder dat er nog niemand op was gaan staan.
En verder ben ik bezig geweest met de slakkengang van atelier Anke. Eenvoudig te maken, maar wel erg leuk. Vanmiddag had ik tijd om het pakketje af te maken.
Al met al veel slakkenverhalen dus, maar ze zijn dan ook erg leuk.

dinsdag 18 maart 2014

De winter mag weer terug de doos in..

Ja ja, eindelijk is het er dan van gekomen. Ik had het me al meerdere keren voorgenomen om de seizoenenkast van winter naar lente om te toveren. De sneeuwpopjes konden nu echt wel weer terug de doos in (eigenlijk hadden ze niet eens de doos uit hoeven komen dit jaar, maar dat is ook zo zielig anders), maar het kwam er steeds niet van. Vandaag toch maar aan de slag gegaan en de kast leeggehaald.
Hier ziet het er zo nog kaal uit.
Het inrichten is altijd erg leuk: alle zelfgemaakte popjes door je handen laten gaan, leuke hoekjes op kleur inrichten met mijn favoriete kaarten erbij en al het moois uitstallen.
Naast de kast heb ik ook nog een paar tafeltjes opgevrolijkt met lentekleuren en ook de kussens op de bank zijn inmiddels weer aangepast. Nog net op tijd voordat de lente officieel begint! 
 En nu maar hopen op nog meer van dat prachtige lenteweer!


maandag 17 maart 2014

Knoppen

De knoppen van mijn fruitstruiken doen al enorm goed hun best.

Sommige blaadjes worden al flink. Zelfs tussen al die stekels door. 
Andere zijn nog heel klein.
En andere lijken enorm veel moeite te moeten doen om helemaal los te komen van de tak. Je ziet de kracht die nodig is bijna letterlijk in deze kleine blaadjes.
Hier komt al een minibloempje omhoog.
En dit lieveheersbeestje zit ontspannen in de zon. 
Binnen staan de narcissen en blauwe druifjes vol in bloei. Heerlijk toch!

Met deze schaapjes (Makke schaapjes grappig grijs) van Tintangel ben ik bezig. Hun lijfjes zijn af, maar nu zien ze eruit alsof ze net geschoren zijn. Deze week maar eens wat wol op de lijfjes prikken dus. 
Op de nieuwe pakketten moeten jullie helaas nog even wachten. Ik kreeg nog plotseling een berg inspiratie en ben nog wat extra ontwerpen aan het maken voor de komende ronde ;) 

dinsdag 11 maart 2014

Lente!

Wat hebben we genoten van het lenteweer afgelopen weekend. De barbecue is ook voor het eerst weer aangezwengeld! Mijn ouders brachten hun teckelpuppy Britta mee, wat een schatje he! 
Verder heb ik de afgelopen tijd wat nieuwe pakketjes ontworpen voor de zomer; nu alleen nog tijd vinden om ze verder uit te werken. Daar gaat altijd meer tijd in zitten dan je denkt. Maar het is wel heel fijn als ze allemaal klaar zijn! Ik moet me dus nog even inhouden voor ik ze jullie kan laten zien. Deze stofjes spelen wel in één van de ontwerpjes een rol.
En als je heel goed kijkt, zie je boven deze bos tulpen al een stukje van één van de andere ontwerpjes.
Verder kon ik op de Handwerkbeurs in Zwolle deze leuke paashaas niet laten liggen. Het is een ontwerp van Tintangel. Erg leuk om alvast te maken voor Pasen.
Voor degene die wel eens in de webwinkel bestellen: de verzendkosten zijn voortaan standaard nog maar €1,50 in plaats van €2,95. Op die manier wordt bestellen wat voordeliger.


Fijne dinsdag!

woensdag 5 maart 2014

Inspirerend Brugge

We zijn net terug van een paar dagen Brugge. We hebben allebei niet zoveel met carnaval en zo konden we de optocht en verklede mensen mooi ontvluchten ;)
Brugge is echt een prachtige stad en we hebben erg genoten. Mooi hotel, schattige oude huisjes en lekker uiteten geweest.
De tentoonstelling met meer dan 100 werken van Picasso was een van de hoogtepunten van de reis, net als de rondrit met paardenkoets. Naast de werken van Picasso waren ook schilderijen van andere kunstenaars te zien, die het leven van Picasso beïnvloed hebben. Heel inspirerend.
Weer eens wat anders dan mijn familie Uil: zo gaf Picasso vorm aan een uil in keramiek.
Ook zit ik nu al vol met kerstideeën. Er was namelijk een grappig zaakje met allerlei kerstdecoraties. Helaas mocht je binnen geen foto’s maken!
Deze schaapjes vond ik in een ander winkeltje vol (paas)decoraties. Echt leuk! 
Al met al hebben we lekker genoten van een paar dagen weg. Morgen ga ik weer verder met de bouw van de viltkast (die hebben we inmiddels kunnen ophalen!)