Over mij

Mijn foto
Op mijn blog kun je alles lezen over de viltcreaties die ik maak. Ik vind het heerlijk om nieuwe ontwerpjes te maken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat! Hartelijke groet, Ilona Atelier het Uilenhuis info@hetuilenhuis.nl

dinsdag 28 februari 2012

Droomkast

Ik ben al sinds ik klein was verliefd op witte buffetkasten. De sfeer, de landelijke uitstraling en natuurlijk de mogelijkheid om talloze mooie spulletjes uit te stallen. En nu heb ik er dan eindelijk eentje besteld!
Vorige week in de vakantie zijn we gaan kijken naar kasten bij een meubelmaker in de buurt en we hebben gekozen voor een mooie, lichte driedeurs kast met schuifdeuren en glas in de zijkant. Dat maakt de kast een stuk minder massief en heel ruimtelijk. Onderin komen straks al mijn vilt- en knutselspulletjes (die nemen nu vaak heel de eetkamertafel in beslag als ik bezig ben…) en bovenin wil ik seizoenstafels gaan maken. Ik kan nog aardig wat bij knutselen voordat die helemaal gevuld is, maar dat maakt het alleen maar leuker.

Het gaat nog 8 tot 12 weken duren voordat de kast er is, maar ik kijk er nu al naar uit! Is het geen plaatje?

Vanmiddag heb ik een vrije dag en ga ik een beginnetje maken met wat paaspoppetjes.

Fijne dag!


zondag 26 februari 2012

Lente in aantocht

Gisteren was hier een prachtige dag, de lente was al echt voelbaar vond ik. Binnen ben ik ook druk bezig geweest om wat meer lente in huis te halen. Nog even en ik ga de winterse tafereeltjes opruimen. Nu staan ze nog gemoedelijk naast mijn krokussen en bollenpopjes, maar als het maart wordt gaan ze in de doos naar zolder.

Hoewel ik nog bezig ben met wat Imbolc-setjes, heb ik ook alvast een nieuwe lap gevilt voor Pasen (ofwel Ostara). Deze stond al langer op mijn lijstje, maar het kwam er steeds niet van. En dat terwijl als je eenmaal bezig bent het een heerlijk ontspannend klusje is en ook zo gebeurd. Ik heb gekozen voor drie geeltinten, lavendel, paars en een klein beetje lichtgroen en zachtroze.

De vakantie is na vandaag alweer voorbij. Wat vliegt de tijd!

Fijne zondag!

vrijdag 24 februari 2012

Imbolc seizoenstafel

Ik had jullie nog wat foto’s beloofd van het Imbolc hoekje. In de woonkamer zat eerste en ingebouwde kast, maar tijdens de verbouwing hebben we de deur verwijderd en er sierplanken in gemaakt. Zo is een prachtig plekje voor een seizoenstafel ontstaat. Er is ook nog genoeg ruimte om de tafel flink uit te breiden.


Zowel de letters als de kleding van het Imbolc's Bollenpaar zijn gemaakt van zelfgevilte lappen. Naast mijn eigen Nanaya pakketjes, staan ook de pakketjes van Pippilotta er erg schattig bij.


Momenteel ben ik bezig met een eigen bedacht familiepakketje. Een heel priegelwerk, maar erg leuk om te doen. Want hoe leuk het ook is om pakketjes van andere ateliers te maken, het blijft voor mij het leukste om zelf wat te bedenken en in elkaar te zetten.

Een heel fijn weekend gewenst!

dinsdag 21 februari 2012

Imbolc's Bungel Baby's

In het nieuwe Imbolc hoekje mogen ook de Imbolc’s Bungel Baby’s niet ontbreken. Ze zijn geïnspireerd op boontjes die opengaan.


Zijn ze niet snoezig? Het straalt voor mij echt dat prille lentegevoel uit: met lichte pasteltinten groen, blauw en geel. En natuurlijk schattige baby’tjes die nog veilig verstopt zitten in hun boontjes.

 Ik ben momenteel ook bezig met wat pakketjes van Pippilotta. Die had ik nog gekregen met Sinterklaas en nu het vakantie is, heb ik genoeg tijd om er eens lekker voor te gaan zitten.

zondag 19 februari 2012

Imbolc's Bollenpaar

Hoewel het jaarfeest Imbolc, wat gevierd wordt op 1 februari, alweer even voorbij is, zien we de energie nog wel overal om ons heen. Nu de winter echt voorbij lijkt te zijn, komt de lente in zicht. Imbolc is de tijd tussen winter en lente, wanneer het nieuwe leven nog diep in de aarde sluimert. Met dit jaarfeest wordt gevierd dat het binnenkort lente zal worden en overal nieuw leven zal ontstaan. Nu moeten we nog even afwachten en de koude doorstaan, maar voor je het weet komt de natuur weer tot leven.

Een tijdje terug had ik al eens wat nieuwe lentelapjes laten zien die ik zelf gevilt had en die kwamen nu goed van pas om een Imbolc paar te maken. Het leek me leuk om iets te maken met bolletjes die tevoorschijn konden komen en zo ontstond het idee van een bollenjas. Het was nog een heel gepriegel om de bolletjes zo te krijgen als ik ze wilde, maar ze zijn gelukt. Door een eenvoudige bevestiging binnenin de rok, kunnen de bolletjes echt omhoog of omlaag.


 Imbolc’s Bollen Paar bestaat uit moeder Merel en vader Mees. Ze hebben zich warm aangekleed tegen de gure noorderwinden en zijn op weg om het Imbolc feest te vieren. Overal ligt nog sneeuw en ijs, maar Merel weet dat haar babybolletjes snel zullen uitkomen. Kijk, wat zie je daar uit de jas van Merel omhoog piepen? Zouden dat de babybolletjes al zijn?
Mees heeft zijn feestelijke Imbolcjas aangetrokken en zijn bijpassende muts opgedaan. Zowel zijn jas als broek zijn van zelfgevilte lappen gemaakt. Zijn laarzen zijn gemaakt van lichtroze bijenwas. Merel draagt een prachtige jurk van zelfgevilte wol in zachte lentetinten. Op haar hoofd heeft ze een vrolijke hoed en haar haren zijn kunstig gekapt. Uit twee zakjes op haar jas piepen twee bolhoofdjes.

Ik hoop dit weekend nog wat Imbolc-versieringen bij te kunnen maken en dan een leuk hoekje in te richten.

Fijne zondag!
Liefs,
Nanaya

vrijdag 17 februari 2012

Late Valentijn - Tortelduif

De afgelopen tijd heb ik wegens omstandigheden even niet zoveel kunnen bloggen. De komende dagen wil ik de schade gaan inhalen. Want ik heb wel een paar leuke ideeën op papier uitgewerkt en ben ik bezig geweest met de naderende lente. Ook voor Valentijn had ik een leuk ontwerpje gemaakt en die wil ik jullie graag alvast laten zien.

 

Dit verliefde stelletje heeft wel een heel speciaal vervoersmiddel gevonden. De grote tortelduif is maar wat blij om deze twee liefjes naar de zevende hemel te laten zweven. Beiden houden zich stevig vast, zodat ze knus blijven zitten. Het jongetje draagt een rood pakje en een zwarte hoed, het meisje een roze pakje en roze zomerhoed. Beiden hebben een hartvormig kraagje. Een heerlijk, romantisch stel.

Ik vond het een schattig pakket voor Valentijn, maar ook voor een bruiloft is het erg leuk.

Fijn weekend!
Liefs,
Nanaya